Bevers‎ > ‎

Hotsjietonia

De bevers zijn verhuisd!! Niet in het echt natuurlijk, maar Scouting Nederland heeft het 100 jarig bestaan van scouting in Nederland om een aantal dingen te vernieuwen. Zo ook het speelverhaal van de bevers. We spelen ons spel nu niet meer in Huize Hotsjietonia maar in het dorp Hotsjietonia. Hieronder vind je de nieuwe bewoners van het dorp. Kijk snel en leer iedereen gauw kennen!

Stuiter speelt graag in het dorp Hotsjietonia. Hij leert alle bewoners van het dorp snel kennen. Stuiter houdt heel erg van buiten spelen, spelletjes doen, knutselen en nog veel meer. Soms is Stuiter wel een beetje ondeugend en hij kan ook erg nieuwsgierig zijn, maar gelukkig is hij een goede vriend voor iedereen.

Bas Bos is de boswachter van het dorp. Hij heeft het altijd druk en hij weet veel van de natuur. Hij is bijna altijd in het bos te vinden. Heb je een vraag dan kun je bij hem terecht. Hij is een Pietje Precies, maar denk niet dat hij saai is. Hij houdt best van een grap op zijn tijd. Er is niets leuker dan hem uit zijn tent te lokken, zijn emoties liggen vlak onder de oppervlakte. Hij zorgt voor de dieren uit het bos. Als er een dier gewond is neemt hij het mee naar huis, waar zijn vrouw Rebbel voor de dieren zal zorgen.

Rebbel is de vrouw van Bas. Ze is opgegroeid op een boerderij. Ze heeft een blos op de wangen en dat is niet van de buitenlucht, maar omdat ze weer eens haar mond voorbij heeft gepraat. Rebbel kletst veel en weet alles van iedereen. Door haar mensenkennis kun je haar moeilijk van haar stuk brengen. Verder is ze gek op dieren, die ze graag verzorgt.

Stanley Stekker is de technische figuur van het dorp. Hij is gek op cijfers, schema's en berekeningen en hij vind overal oplossingen voor. Zelfs voor niet bestaande problemen. Hij kan ook goed pionieren en heeft verstand van computers. Hij is een beetje verlegen, maar zodra hij praat over dingen waar hij veel van weet, is daar niets meer van te merken. Stanley wordt vooral verlegen als Noa in de buurt is, waar hij stiekem verliefd op is.

Bij Noa kun je helemaal jezelf zijn. Je kunt bij haar lekker even uitrusten op de vele kussens die in en om haar huis liggen en even helemaal niks doen. Of misschien wil je een boek lezen uit een van Noa's boekenkasten. Maar je kunt er ook je beste ideeen uitbroeden of gezellig kletsen met anderen. Ben je boos of verdrietig, dan mag je bij haar uitrazen of uithuilen.

Steven heeft last van kinderlijke angsten, zoals hoogtevrees, bang in het donker, bang voor kriebelbeestjes maar ook voor grote honden. Hij duikt het liefst weg in het vooronder als er een motorboot langskomt, maar met een sterk persoon naast zich kan hij alles aan. Kaart en kompas is voor hem een koud kunstje en lijdt hem af van de dingen die hij eng vind. Ook speurtochten vind hij leuk. Hij zet leuke speurtochten uit voor de bevers, met pijlen en plaatjes, maar hij tekent ook kruispuntenroutes en laat ze allerlei dingen opzoeken.

Sterre is een avontuurlijke, stoere vrouw. Ze is op het water helemaal in haar element en trekt er graag op uit voor kortere of langere tijd. Ze heeft een goed richtingsgevoel, vindt altijd de weg, kent alle knopen en is altijd wel in voor een speurtocht of trappersbaan. Ze heeft veel meegemaakt op haar verre reizen waar ze graag over vertelt en stapels fotoboeken van heeft. Samen met haar broer Steven kan ze uren kletsen over de wijde wereld.

Professor Plof is een excentrieke verstrooide professor. Hij plundert de tuin en de voorraadkast van zijn vrouw Rozemarijn om mee te experimenteren. Ook deelt hij graag zijn kennis met anderen en kan hij de verlossende exit uit een netelig probleem bieden.

Rozemarijn is dol op bloemen en planten en ze houd ook erg van koken. Bel gerust bij haar aan, want ze is dol op bezoek. Doet ze de deur niet open, loop dan achterom, ze is dan vast in haar tuintje bezig. Ze helpt ook graag anderen met de uitvoering van hun plannen en treed handelend op bij een schaafwond.

Keet Kleur is een tiener. Altijd vrolijk, een beetje ondeugend en heel erg creatief. Ze is een echte kunstenaar en loopt rond in haar kleding die vol zit met verfspetters, lijm en klei. Ze maakt de mooiste dingen en versiert het hele dorp. Ze is enigzins ontregeld in haar uitwerking, maar haar enthousiasme is aanstekelijk.

Fleur is de wijze moeder van Keet, een pittiger veertiger en een tikje excentriek. Ze is een vrouw met levenswijsheid en ervaring. Ze verteld veel verhalen, waarvan je niet zeker weet of ze wel waar gebeurd zijn. Ze naait haar eigen fantasierijke kleding en verkleedkleren voor iedereen. Ze kan als het ware toveren met een lapje. Ze houdt ook van theater, dit doet ze in hun eigen toneelzaal waar ze samen met anderen toneel speelt en decors bouwt.