Welkom bij de Sherpa's!

De Explorers is een speltak in de leeftijdscategorie 15 tot 18 jaar.
We draaien iedere zaterdag van 13:30 uur tot 16:30 uur. Zoals elke Explorer afdeling  heeft deze speltak van de Delmo ook haar eigen nummer, SA 369 is ons speltak nummer. Niet zo lang geleden heette deze speltak nog de Sherpa's.

Sinds medio 2012 moeten wij onszelf eigenlijk explorers noemen, we kunnen maar moeilijk afscheid nemen van de naam Sherpa's.

Neem ook eens een kijkje op onze Facebookpagina: Facebook Sherpa's

Heb je een vraag voor de leiding? Stuur gerust een berichtje naar: Explorer post

• Els
  • Kyra

Programma & activiteiten

Eigen verantwoording, het grote verschil met de andere speltakken is dat bij de Sherpa's de begeleiding erop toe ziet dat het goed verloopt i.p.v de leiding neemt. De verantwoordelijkheid van de opkomst ligt dus bij de Sherpa's. Opkomst ideeën worden door de meiden zelf ingevuld. Ze moeten met z'n 2en/ 3en een opkomst verzinnen en uitvoeren.

Wat doen we zoal: Primitief koken, opkomsten met een andere Explorergroepen, sport en spel, poolen, lagerhuis, schaatsen, creatief met..., dropping, filmmarathon, technieken, strandwandeling, zwemmen, allerlei tochten bijv. een greppeltocht of een stadstocht.

We houden 2x per jaar een weekendkamp. Op het zomerkamp hebben we allerlei activiteiten welke soms meer geld kosten dan een reguliere opkomst. Denk bijvoorbeeld aan: mountainbiken, kanoën, of klimmen.

De Sherpa's hebben voor deze speciale activiteiten acties, waar ze geld mee verdienen
  • Aardbeien verkopen tijdens Koningsdag
  • Helpen met diverse loop- en fietstochten (bijv monumentenloop)
  • Jaarlijks organiseren van een fuif
  • Diverse collectes

Zomerkamp

We sluiten elk scoutingjaar met de Sherpa's af met een zomerkamp. Het zomerkamp duurt een week, de eerste week van de basisschool vakantie. Bij de Sherpa’s zijn de zomerkampen veelal een week vol activiteiten. Hierbij wordt vaak een hike gelopen, “wild” gekampeerd of een variatie op Peking-express gedaan. De Sherpa's gaan het verst weg op kamp vergeleken met de andere speltakken denk hierbij aan België, Luxemburg, Duitsland of nog verder weg.

Nieuw scoutingjaar

Ieder jaar begint het nieuwe scoutingjaar na het overvliegen. Dat betekent dat er weer nieuwe Sherpa's komen. Dit zijn de oudste Scouts. Je bent 15 jaar als je bij de Sherpa's komt en je mag blijven tot je 18 jaar bent.

Downloads

U kunt de contributiebrief, het gezondheidsformulier en het Sherpa boekje downloaden door op de link hiernaast te klikken: Downloads