Plusscouts

PlusScouts
Ben je 21 jaar of ouder? Dan ben je welkom voor de functie van vrijwilliger in de rol van leiding, bestuurder of in een ondersteunende functie bij Scouting.

Ook is er de mogelijkheid om plusscout te worden. Plusscouts zijn alle leden die ouder zijn dan 21 en die geen vaste functie hebben binnen Scouting, maar wel lid zijn van Scouting. Als plusscout help je bijvoorbeeld regelmatig bij uitdagende activiteiten of evenementen. Plusscouts kunnen ook georganiseerd zijn als groep (een plusscoutskring) op regionaal of landelijk niveau of binnen een lokale Scoutinggroep. Zo zijn er in Nederland naast een algemene plusscoutskring groepen die zich specifiek richten op theater, terreinrijden (4x4), Most Primitive Scouting Experience, EHBO en radio.

Bij de delmo hebben we een groep enthousiaste plus scouts welke ons ondersteunen in b.v. de grote activiteiten, het onderhoud van het materiaal en de keukenkisten en b.v. het meegaan op kampen.

Agenda Plusscouts Delmogroep