Welkom bij de Scouts!

De
Scouts is een speltak in de leeftijdscategorie 11 tot 15 jaar.
We draaien iedere zaterdag van 13:30 uur tot 16:30 uur, tenzij er anders door de leiding is aangegeven. Bij de Scouts krijg je de ruimte om zelf (met ondersteuning van de leiding) een opkomst te organiseren.

Neem ook eens een kijkje op onze Facebookpagina: Facebook Scouts

Heb je een vraag voor de leiding? Stuur gerust een berichtje naar: Scouts post.

"Wist jij dat onze keten, zijn schakels over heel de wijde wereld wind,         dan zul je nooit vergeten, dat over pv en gids haar zusjes vind."

• Ryanne
  • Karlijn
  • Lies
  • Iris
  • Judith

Wat doen we allemaal?

We doen het hele jaar door leuke activiteiten, zoals:

• Spelletjes: BB, levend stratego, verschillende sporten, etc.
  • Weekendkampen: weekend logeren in het clubhuis of in de tent
  • Pionieren: zelf iets maken van palen en touw (bijv. een keuken)
  • Kampvuur
  • En nog veel meer!

Hieronder vind u een fotoalbum met de opkomsten en activiteiten van seizoen 2015 - 2016.

Opkomsten seizoen 2015 - 2016

Zomerkamp

We sluiten elk scoutingjaar met de Scouts af met een zomerkamp. Het zomerkamp duurt een week, de eerste week van de basisschool vakantie, en vindt plaats in Nederland of België. Elk jaar is het zomerkamp in een ander thema. De Scouts slapen met z'n 5en of 6en in een tent. 's Avonds koken de Scouts per ronde in een keukentent. Overdag is er een programma in het thema van dat jaar.

Nieuw scoutingjaar

Ieder jaar begint het nieuwe scoutingjaar na het overvliegen. Dat betekent dat er weer nieuwe Scouts komen. Dit zijn de oudste Welpen. De oudste Scouts vliegen dan over naar de Explorers. De nieuwe Scouts gaan beginnen aan de installatie-eisen, waarbij ze leren knopen, een fluitenkoord maken, de vlag leren hijsen en strijken & het schakellied leren die we gezamenlijk aan het einde van een opkomst zingen.

Insignes

Bij de Delmo Scouts werken we één keer per jaar, 3 weken lang, met alle scouts aan één insigne. Elk jaar behandelen we een thema waaraan een insigne gekoppeld kan worden. Middels een excursie, workshop, opdrachten, enz. zullen de Scouts werken aan de eisen die nodig zijn om het insigne te halen.

Dit jaar hebben de Scouts aan het insigne Houtbewerking en Stoken gewerkt. 3 weken lang hebben ze keihard gewerkt om het insigne te halen. Deel 1 bestond uit een les hakken en de basisprincipes van stoken kwamen aan bod. Bij deel 2 hebben de scouts aan houtbewerking gedaan, hier hebben ze zelf met een zakmes een houten haring gemaakt. Als afsluiting hebben de scouts bij deel 3 gestookt. Na 3 weken hard werken hebben bijna alle scouts het insigne Houtbewerking en Stoken gehaald.

Downloads

U kunt de contributiebrief, het gezondheidsformulier en het Scouts boekje downloaden door op de link hiernaast te klikken: Downloads