Welkom bij de Welpen!

De Welpen is een speltak in de leeftijdscategorie  7 tot 11 jaar. We draaien iedere zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur op het clubhuis. Bij de Welpen is er genoeg tijd om te spelen en te ontdekken. De Welpen zijn te herkennen aan de groene blouse.

Neem ook eens een kijkje op onze Facebookpagina: Facebook Welpen

Heb je een vraag voor de leiding? Stuur gerust een berichtje naar: Welpenpost of mail naar delmowelpen@hotmail.nl

"Je komt niet schoon thuis van scouting."

• Iris
  • Linda
  • Meike

Jungleboek

De Welpen spelen hun Scoutingspel in de jungle met Mowgli en Shanti. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma's. De Welpen zijn ingedeeld in "nesten". De "nesten" bestaan uit ongeveer 5 Welpen, in deze groepjes worden activiteiten en het corvee gedaan. In de jungle zijn er 8 verschillende plekken, waar veel avonturen beleefd worden. Tijdens de opkomsten wordt de jungle doorlopen. In de afbeelding hieronder zie je de jungle waarin wij spelen!

Openingslied
''We zijn weer in de jungle, we gaan op avontuur. Doen supergave dingen, iets anders ieder uur. Slingeren aan lianen, trotseren de rivier. Speuren door de jungle, zijn vriend van mens en dier! Yalahi!''

Sluitlied
''We verlaten nu de jungle, maar komen zeker terug! Yalahi!''

Zomerkamp

We sluiten elk scoutingjaar af met een zomerkamp. Het zomerkamp duurt een week, de eerste week van de basisschool vakantie (van zondag t/m vrijdag) en vindt plaats in Nederland. Elk jaar is het zomerkamp in een ander thema. De Welpen slapen met z'n allen in een gebouw van een andere scoutinggroep. Overdag is er een programma in het thema van dat jaar.

Nieuw scoutingjaar

Ieder jaar begint het nieuwe scoutingjaar na het overvliegen. Dat betekent dat er weer nieuwe Welpen komen. Dit zijn de oudste Bevers. De oudste Welpen vliegen dan over naar de Scouts.

Insignes

Bij de Welpen werken we één keer per jaar, 3 weken lang, met alle Welpen aan één insigne. Elk jaar behandelen we een thema waaraan een insigne gekoppeld kan worden. Middels een excursie, workshop, opdrachten, enz. zullen de Welpen werken aan de eisen die nodig zijn om het insigne te halen.

Dit jaar hebben de Welpen 3 weken gewerkt aan het insigne 'kunstenaar'. Tijdens de eerste opkomst hebben de Welpen met spijkers een figuur op een houten plankje gemaakt, vervolgens hebben zij hier een touwtje tussen gespannen. Tijdens de tweede opkomst hebben ze glazen en tissue dozen versierd. Bij de laatste opkomst zijn alle ouders, opa's en oma's en vrienden uitgenodigd voor onze eigen veiling.

Downloads

U kunt de contributiebrief, het gezondheidsformulier en het Welpen boekje downloaden door op de link hiernaast te klikken: Downloads